Vaak gestelde vragen

1. Voer op een paar minuten een gratis online evaluatie uit van uw voertuig. Om dat te doen hebben we wat basisinformatie over uw wagen nodig, zoals het merk en model, de kilometerstand en uw eerlijke inschatting van de staat van het voertuig. U krijgt onmiddellijk en zonder verdere verplichting een e-mail met een eerste schatting, die dan als basis zal dienen voor de uiteindelijke evaluatie door de expert van AutoGids ;

2. Om uw uiteindelijke overnameprijs te bekomen hebben we meer informatie nodig over uw wagen. Daarom moet u online een afspraak maken met een van onze experts. Deze afspraak gebeurt via video met behulp van uw smartphone en neemt zo’n 25 minuten in beslag. Tijdens de videosessie met de expert zal die alle documenten en de algemene staat van de wagen nakijken, waarna het bod dat we u via de online schatting hebben gedaan zal worden bevestigd. Als blijkt dat de staat van het voertuig verschilt van de beschrijving die u ons heeft gegeven, zal de expert de uiteindelijke prijs aanpassen. Aan het einde van de sessie met de expert zal u een officieel overnamebod krijgen. Ook dit bod is zonder enige verdere verplichting van uw zijde ;

3. Om het bod te vervolledigen zullen we u vragen een kopie door te sturen van uw identiteitsbewijs en een kopie van de boorddocumenten. Vervolgens zal u een afspraak moeten inboeken met een van onze chauffeurs die dan uw wagen komt ophalen ;

4. Voor de chauffeur aankomt sturen we u eerst met de post een beveiligde enveloppe die u kunt gebruiken om de boorddocumenten van de wagen in te stoppen. Wanneer onze chauffeur arriveert, geeft u hem de sleutels van de wagen en de enveloppe met de documenten. Zodra wij de papieren hebben gekregen, gaan wij over tot de betaling. Reken op maximaal twee werkdagen wachttijd tussen het moment waarop de auto wordt opgepikt door onze chauffeur bij u thuis of op een locatie van uw keuze en de uiteindelijke overschrijving ;

Wij bieden u een snelle, eenvoudige en veilige oplossing aan om uw voertuig te verkopen zonder u te moeten verplaatsen. Door uw wagen via ons te verkopen, vermijdt u :
- Tijd en geldverlies voor het plaatsen van zoekertjes en tijdverlies aan de telefoon of om uw wagen te laten testen door potentiële kopers, vooral ’s avonds en in het weekend ;
- U moet ook niet eindeloos over de prijs onderhandelen of schrik hebben voor bedrog bij de betaling ;
- Uw wagen verliest ook geen waarde tijdens de periode die u nodig heeft om hem te verkopen ;
- U verliest geen geld aan onderhoud of om uw wagen terug in orde te zetten.

Uw wagen verkopen aan een particulier komt met een reeks vaak onderschatte ongemakken:

1. Uw voertuig rechtstreeks verkopen kost geld (zoekertje, technische keuring, herstellen, wassen enzovoort...) ;

2. Uw wagen rechtstreeks verkopen gaat onvermijdelijk gepaard met onderhandelingen bij de transacties. Bij deze onderhandelingen zakt de prijs met gemiddeld 10 procent ;

3. Uw wagen rechtstreeks verkopen kost u tijd (voorbereiden, zoekertje, wassen, telefoneren, testritten, onderhandelingen, administratie enzovoort) ;

4. Uw wagen rechtstreeks verkopen brengt risico’s met zich mee (betaling, tussenpersoon enzovoort) ;

5. Uw wagen rechtstreeks verkopen aan een particulier biedt geen enkele garantie op succes.

Neen, u betaalt geen extra kosten wanneer u uw wagen aan ons verkoopt. De ophaling van uw voertuig thuis of op het werk is volledig gratis.

Ja, het proces is volledig gratis en u moet geen kosten voorschieten. Het volledige online evaluatieproces is voor u gratis.

Om uw wagen over te nemen hebben we het inschrijvingsbewijs nodig, naast een verslag van de technische keuring en een Car-Pass van minder dan twee maand oud, het gelijkvormigheidsattest (COC) en de aankoopfactuur. Een onderhoudsboekje en onderhoudsfacturen zijn niet verplicht, maar er wordt wel rekening mee gehouden in het overnamebod dat u krijgt.

Via AutoGids kan u een auto verkopen van maximum 20 jaar oud. Bepaalde modellen ouder dan 20 jaar kunnen ook door ProduPress worden verkocht. Voor meer informatie kan u contact opnemen met onze diensten op het adres [email protected]

Ja, u kan ons een wagen verkopen die eigendom is van een bedrijf. In dat geval brengt u tijdens de inspectie van de wagen ook de volgende documenten mee:
- De aankoopfactuur en de verkoopfactuur (met of zonder btw) ;
- Een uittreksel uit het KBIS of INSEE van minder dan 3 maand ;
- Een kopie van het identiteitsbewijs van een van de bestuurders (op het KBIS) als het gaat om een personeelslid dat zich in naam van het bedrijf aandient. De vertegenwoordiger van het bedrijf moet de grijze kaart in naam van het bedrijf afstempelen.

Uw persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt door AutoGids en niet voor andere doeleinden. Aan het eind van de wettelijke bewaringsperiode worden uw persoonlijke gegevens vernietigd. De gegevens van uw wagen en het aanbod van AutoGids worden opgeslagen in een deel van de site dat enkel voor u toegankelijk is. We hebben uw bankrekeningnummer nodig om uw geld over te schrijven nadat we de wagen in ontvangst hebben genomen. Een contante betaling is helaas niet mogelijk.

Het verkoopproces op het platform AutoGids+ is ontwikkeld om het leven van onze klanten te vereenvoudigen :-). In functie van uw beschikbaarheid mag u uitgaan van ongeveer 7 dagen tussen uw online aanvraag voor een prijsschatting voor uw wagen en de overschrijving. Deze 7 dagen worden gebruikt voor de video-inspectie van uw wagen, om het fysiek oppikken van uw wagen op een plaats van uw keuze (bijvoorbeeld thuis of op het werk) te plannen en om de betaling uit te voeren.

Neen ! AutoGids+ biedt u de luxe om uw wagen te verkopen zonder dat u uw woning moet verlaten. Bovendien is iedereen die u ontmoet zorgvuldig uitgekozen door Autogids om u een aangename en transparante ervaring te kunnen bieden !

Ja, op voorwaarde dat u niet werkt als professioneel handelaar of bedrijf en dat de auto al minstens 3 maand op uw naam staat.

U moet verplicht een verwantschap aantonen met een kopie van uw trouwboekje naast de volgende stukken:
- Een volmacht voor verkoop op uw naam, ondertekend door de eigenaar van het voertuig ;
- Een kopie van uw identiteitskaart (of paspoort) en van de identiteitskaart (of paspoort) van de eigenaar van het voertuig ;
Als dat er niet is, moet de eigenaar van het voertuig aanwezig zijn. Als tot slot de grijze kaart die u heeft nog op naam van de vorige eigenaar staat moet u absoluut de grijze kaart op uw naam laten zetten voor u uw wagen kan verkopen.

Wij hebben het inschrijvingsbewijs (grijze kaart) nodig om uw wagen over te kopen. Zonder dit document kunnen we helaas niet overgaan tot de aankoop van de wagen.

Ja. Gelieve dit wel te melden aan de inspecteur zodat de medewerker van AutoGids tijdelijke nummerplaten kan meebrengen om het voertuig te transporteren.

Na de verkoop wordt de auto doorverkocht. Vergeet daarom niet alle persoonlijke voorwerpen te verwijderen voor de ophaling van de wagen en denk na over hoe u uw terugreis organiseert.

De eerste schatting die op het platform wordt gegeven is een marktconform bod op basis van onze kennis van de verkoopprijs van vergelijkbare voertuigen, de data die u ons hebt bezorgd en uw eigen inschatting van de algemene staat van het voertuig. Het gaat echter nog niet om een officieel verkoopcontract. Het uiteindelijke bod dat u krijgt na de videosessie met de expert is een officieel overnamebod voor uw wagen (met contractvoorstel). Het bedrag dat wordt geboden is dat van de eerste schatting maar dan aangepast in functie van onze inschatting van de staat van de wagen en eventuele schade. Aan het eind van de videosessie met de expert van AutoGids ontvangt u het definitieve overnamebod.

Reken op een 30-tal minuten.

De inspecteur van Autogids zal letten op de volgende punten:
- Mechanische staat van de wagen ;
- Kilometerstand van de wagen ;
- Controle van het onderhoudsboekje ;
- Onze inspecteur zal ook foto’s nemen van de wagen ;
Aan het eind van de inspectie krijgt u een overnamebod rechtstreeks in uw mailbox.

In de bevestigingsmail voor de afspraak vindt u een link waarmee u de inspectie kan verzetten met behulp van uw nummerplaat en het mailadres dat is gebruikt voor de eerste boeking.

Het uiteindelijke bod is 5 dagen geldig vanaf het moment dat de e-mail is verstuurd.

Neen ! U krijgt een sms met een weblink. Deze link opent een navigatiepagina op uw telefoon om de video op te starten. U hoeft niets te installeren: eenvoudig, vlot en efficiënt !

U mag uw voertuig blijven gebruiken zolang u er niet meer dan 1.000 kilometer mee rijdt. Als deze marge echter wordt overschreden of indien door het gebruik nieuwe koetswerkschade of mechanische problemen ontstaan, vervalt het overnamebod en bent u verplicht om ons daarvan op de hoogte te brengen voor onze chauffeur komt, en dat via het telefoonnummer dat u hebt ontvangen bij het uiteindelijke bod.

De chauffeur komt naar het adres dat u hebt opgegeven. Hij zal eerst uw identiteit controleren (gelieve dus uw identiteitskaart of paspoort mee te brengen) en de staat van het voertuig op basis van het inspectierapport nagaan. Als alles klopt, zal hij de sleutels en de enveloppe met de documenten overnemen.

Het fysiek oppikken van uw wagen duurt niet lang. Reken op een kwartiertje. Gelieve wel rond het moment van afspraak een blok van twee uur te voorzien voor onze chauffeur. Hij of zij zal u op de dag van de ophaling per sms of telefoon het precieze verwachte uur van aankomst meedelen.

Indien de staat van het voertuig overeenkomt met de video-inspectie zal de prijs worden gehandhaafd, tenzij u vergeet om ons het onderhoudsboekje en de tweede sleutel te overhandigen als u die bezit. Als dat gebeurt, zal een forfaitair bedrag worden afgetrokken conform de algemene aankoopvoorwaarden die u heeft ondertekend. Als nieuwe schade aan het licht komt, zal onze bestuurder de wagen niet meenemen en wordt de verkoop geannuleerd.

Gelieve ons te bellen op het nummer dat u per e-mail is gecommuniceerd samen met het uiteindelijke bod.

Wij voeren de overschrijving uit na ontvangst en controle van de papieren. Reken op maximum 24 uren.